Trainen op hartslag

Het trainen met een hartslagmeter is voornamelijk voor het creëren van een goede basis bij duursporten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hardlopen, zwemmen, fietsen en schaatsen. Op basis van verschillende hartslagzones breng je variatie in je training waardoor je sneller en beter wordt. Dit is een combinatie van een hoge en lagere intensiteit.

Doordat je traint op persoonlijke hartslagzones zal je in staat zijn de inspanning goed te bewaren. Hierdoor zal je niet te licht trainen maar ook niet over je grenzen gaan.

De Uptivo Armband volgt jouw trainingsintensiteit met behulp van een LED-sensor. Deze hartslagmeter is perfect voor elk soort training, van individuele sessies en groepstrainingen (indoor cycling, small group en bootcamp) – tot thuistrainingen en buitenactiviteiten.

Bereik jouw doel!

De Uptivo app die door middel van Bluetooth gekoppeld staat aan jouw armband registreert de volgende informatie om jouw trainingen te volgen en de intensiteit aan te passen:

  • hartslag
  • tijd doorgebracht in de trainingszones
  • calorieën verbrand
  • afstand
  • snelheid en tempo
  • fitness Test 
  • dashboard met trainingsvoortgang en details

Ben je in vorm?

In de Uptivo app zijn verschillende fitness tests beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld je cardio fitness niveau controleren waar je ook direct feedback op krijgt. Deze eenvoudige test duurt 3 minuten welke je elke 6 tot 8 weken herhaald om te zien of je vooruitgang maakt. 

Trainingszones

De verschillende zones zijn gerelateerd aan de intensiteit van de training. Elke zone vertegenwoordigt een ander hartslagbereik. Dit percentage staat gerelateerd aan jouw hartslag waarbij 100% jouw maximale hartslag is. Elke zone beïnvloedt het lichaam op een andere manier en helpt jou in het bereiken van jouw (fitness) doelen.